пʼятницю, 28 жовтня 2011 р.

Профілактика застуди

Застуда – небезпечний ворог, який чатує на нас з перших холодних осінніх днів. Тому дуже важливо ще влітку дбати про загартовування організму. Природна профілактика застуди - це загартовування, вітамінізація організму, фітотерапія.

Починати загартовуватися можна з прогулянок на свіжому повітрі, обтирань, поступово переходячи на обливання холодною водою. Такі заходи тренують імунну систему і вона з легкістю відіб'є натиск вірусів і мікробів.

Профілактика застуди обов'язково повинна включати і здорове харчування, багате вітамінами і мінералами. Слід вживати в їжу продукти, багаті вітаміном С: цитрусові, чорну смородину капусту, томати, картопля.

Сприяє зміцненню організму та профілактиці застуди також вітамін А, а тому слід частіше вживати в їжу незбиране молоко, вершки, яєчні жовтки, печінка риби, морква (вона містить провітамін А).

Для профілактики застуди можна приготувати вітамінну суміш. Для цього 1 кг меду слід змішати з 0,5 кг лимонів, протертих разом зі шкіркою. Дати суміші настоятися протягом 2 днів. Вживати, додаючи по одній чайній ложці в чай замість цукру.

Відомі своїми протизастудним властивостями багато лікарських трав: солодка, алое, часник, астрагал, ехінацея, котячий кіготь. Часник можна сміливо класти в різні страви, ехінацею і солодку вживати у вигляді настоїв, відварів.


Немає коментарів:

Дописати коментар