четвер, 12 травня 2011 р.

Цікаві факти про США

США – одна з найкрупніших держав світу. За формою державного устрою – це федеральна конституційна республіка, до складу якої входять 50 штатів та один федеральний округ. Столицею США є місто Вашингтон, що знаходиться у федеральному окрузі Колумбія. До речі, мером Вашингтона є сам президент США.

А тепер перейдемо до цікавих фактів про США. Тепер ви будете знати, що монетка в десять центів має 118 засічок, а 25 центів – 119. Якщо вам буде нічого робити і ви вирішите підкинути 1 цент десять тисяч разів, то решка випадатиме частіше, аніж орел, адже картинка на цій стороні цента важить більше.

А як щодо фактів про Нью-Йорк? У цьому мегаполісі США проживає більше ірландців, аніж у самому Дубліні, більше євреїв, аніж у Тель-Авіві і значно більше італійців, аніж у Римі! Крім того, в Нью-Йорку найбільший відсоток чорношкірого населення у США.


Американці славляться своєю азартністю, що й не дивно. Скажімо, у Лас Вегасі на кожних 8 мешканців один гральний апарат. А жителі штату Невада щороку програють у казино майже тисячу доларів.

Щотижня приблизно два з половиною мільйона американців ідуть в оплачувану відпустку. А більшість автомобільних поїдок у США за довжиною шляху не перевищують 8 км.

У 1950 році Каліфорнія була другим по величині штатом США, а до 1796 року в США існував штат Франклін, який ми зараз знаємо під назвою Теннессі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар