понеділок, 24 жовтня 2011 р.

Цікаве про соки

Ми з дитинства знаємо, що натуральні соки – це концентрати корисних вітамінів та мікроелементів, які покращують стан нашого організму, сприяють зміцненню імунітету.
Але які ж соки найкорисніші? Що вони нам дають?

Сьогодні Світ цікавих фактів розповість вам дещо цікаве про соки. Усі натуральні соки насичені корисними мікроелементами, вітамінами і антиоксидантами, що підвищують імунітет , але, на превеликий жаль, якісних соків на нашому ринку стає все менше й менше.

Натуральний сік з винограду є чи не найкориснішим з усіх і має високі лікувальні властивості, які обумовлені великим вмістом у ньому вітамінів і всеможливих біологічно активних речовин. Ці речовини сприяють зниженню рівня холестерину і виведенню з організму вільних радикалів.

Крім того, хімічний склад виноградного соку, що є досить складною композицією, що нагадує склад мінеральних лужних вод. Нещодавні дослідження довели, що виноградний сік допомагає очистити печінку, нормалізує роботу серцевого м'яза, знімає біль у суглобах, покращує процес кровотворення, налагоджує роботу кишечника, сприяє виведенню з організму сечової кислоти та перешкоджає утворенню каменів у нирках.

Також дуже корисним є неосвітлений яблучний сік. Його добре вживати при надмірній вазі і цукровому діабеті, при захворюваннях серцево-судинної системи, нирок, печінки, при дизентерії, хронічних колітах, ревматизмі, подагрі, атеросклерозі, каменях у нирках і жовчному міхурі. Натуральний сік з яблук виводить з організму солі важких металів та радіонукліди.

Але існує і застереження. Не можна пити яблучний та виноградний соки при запальних процесах шлунково-кишкового тракту і підвищеній кислотності шлункового соку.

Вживання морквяного соку покращує зір, зміцнює організм і відновлює сили після хвороб. Сік з моркви також допомагає відновити сили організму після підвищених розумових та фізичних навантажень. Є корисним при виразці шлунка, при онкологічних захворюваннях, туберкульозі й недокрів'ї.  Протипоказано вживання морквяного соку при гастриті з підвищеною кислотністю, загостренні виразкової хвороби, коліті.

Найменш калорійним є томатний сік. Натуральний сік з томатів багатий солями і мікроелементами, містить вітаміни А і С, які є антиоксидантами й затримують старіння клітин, а також зміцнюють імунну систему. Але томатний сік лікарі не рекомендують пити людям, які страждають захворюваннями нирок і суглобів.

Немає коментарів:

Дописати коментар