неділю, 8 травня 2011 р.

Цікаве про чай

Ми п’ємо цей напій ледь не щодня, а то й по кілька разів на день, практично не задумуючись про властивості цього напою, а дарма! Науковцями доведено, що чай попереджає та лікує деякі захворювання.

Скажімо, при регулярному вживанні чаю (особливого зеленого) ви значно менше ризикуєте мати проблеми із серцево-судинною системою, зокрема отримати інсульт. Три чашки чаю в день знижують цей ризик на 11%.

Дослідження також показують, що любителі чаю менше страждають від карієсу, оскільки чай містить таніни – речовини, що попереджують утворення зубного нальоту та перешкоджають руйнівній дії харчових крохмалів на зубну емаль.


В Японії випадки онкологічних захворювань рідкісні, адже середньостатистичний японець випиває до десяти чашок чаю за день. Завдяки речовинам флавоноїдам при вживанні всього однієї чашки чаю на день на 50% знижується ризик захворювання раком легень та попереджається рак грудей на ранніх стадіях. Саме тому, на думку вчених та лікарів, у майбутньому чай увійде до складу протиракових препаратів.

В чому ж секрет чаю? Справа в тому, що в листі чаю наявні більше 120 різноманітних корисних речовин, які підіймають життєвий тонус, стимулюють серцево-судинну та нервову системи. Як результат – покращується кровообіг у судинах головного мозку, серцевий м’яз пришвидшує свою роботу і до нього швидше надходить кров по коронарним судинам.

До речі, кофеїн, який міститься в чаї, значно м’якше впливає на нервову систему людини та діє довше, аніж той, що міститься у каві.

Немає коментарів:

Дописати коментар