середу, 9 лютого 2011 р.

Цікаві факти про День Усіх Закоханих


У часи Середньовіччя вважали, що у другий тиждень лютого птахи знаходять собі пару, тому 14 лютого має ще таку назву – «Пташине весілля».

У країнах Європи День Усіх закоханих розпочали масово відмічати лише з XIII століття, а в Америці – у 1777 році. До України та до сусідніх країн це романтичне свято дійшло лише у кінці XX сторіччя.

Найпершою валентинкою була листівка, яку Чарльз, герцог Орлеанський, надіслав своїх дружині з в’язниці у 1415 році. Цікаво, що ця листівка збереглася до наших днів і нині експонується в Британському музеї!

Традиція обмінюватися подарунками 14 лютого виникла багато віків тому, ще придворний літописець англійського королівського двору С. Пепсіс у XVII столітті зазначав про цей звичай у своїх працях.

Зараз популярні усілякі збірки анекдотів, привітань та тостів. Гадаєте це вигадка наших часів? Зовсім ні. Ще у 1797 році в Англії була видана збірка привітань та віршиків під назвою «Порадник для молодої людини з написання валентинок». Ця книжечка користувалася величезним попитом, адже не кожен міг гарно висловити свої почуття.

Романтичного та світлого вам свята Усіх Закоханих!

Немає коментарів:

Дописати коментар