понеділок, 9 травня 2011 р.

Цікаві факти про бамбук

Якщо досі ви гадали, що бамбук – це дерево, то ви дуже і дуже помилялися! Насправді, бамбук – трава, яка за своєю структурою та походженням мало чим відрізняється від …  звичайної газонної травички.

Впродовж багатьох сторіч бамбук широко використовувався в багатьох країнах світу як будівельний матеріал для спорудження житлових приміщень, містків, плотів, речей побуду та навіть музичних інструментів.

Мудрі китайці робили з бамбуку інструменти для хірургічних операцій та труби для водопроводу. Саме бамбуковий водопровід діяв аж до третього сторіччя нашої ери. Деякі споруди з бамбуку пережили цілі тисячоліття.

бамбук є надзвичайно корисною рослиною. Деякі сорти бамбуку виділяють особливе масло, яким лікують кашель, астму і навіть використовують як афродізіак. З розігрітого бамбуку виділяють горючу смолу, яку використовують для ліхтарів.


Японці з бамбуку споруджували фантастичних повітряних зміїв. Найбільший змій був створений на острові Сікоку і був 24 метри у діаметрі. Важила така конструкція цілі чотири тони!

Та це ще не все! Бамбук – рослина, що росте із надзвичайною швидкістю (приблизно 3 см на годину). В певні періоди свого росту бамбук може виростати навіть до одного метра за годину. Найбільші ж бамбукові дерева знаходяться у Бразилії. Там бамбук має більше тридцяти сантиметрів у діаметрі і 40 метрів висоти.

Немає коментарів:

Дописати коментар