суботу, 30 липня 2011 р.

Цікаві факти про котів

Кішки є дуже красивими, розумними, ласкавими і відданими людині домашніми тваринами. Кішка швидко запам'ятовує будинок і стає близьким другом. Ці домашні улюбленці в погані хвилини життя допоможуть зняти нервову напругу, позбавлять від поганого самопочуття, відвернуть від сумних думок і повсякденних турбот. Але  чи насправді ви настільки добре знаєте свою кішку? Пропонуємо вашій увазі кілька справді дивовижних фактів про котів.

У світі налічується більше 500 000 000 домашніх котів. Найбільше кішок люблять в Австралії, – на 10 австралійців припадає 9 котів. В Азії найкотячішою країною є Індонезія – тут їх більше 30 мільйонів, а в Європі - Франція, мешканці якої мають під своєю опікою близько 8 мільйонів котів. Однак є й країни, наприклад Перу чи Габон, де домашні коти майже не зустрічається.

Малюнок поверхні носа кішки такий же унікальний, як і відбиток пальця у людини.
 Одна із найбільших порід кішок - Регдол. Коти цієї породи важать від шести до десяти кілограм, а кішки - від п'яти до восьми кілограм.

Найменшою є порода Rusty-spotted (Руда плямиста кішка). Цей вид котів живе в Індії та на Шрі-Ланці. Їхні розміри приблизно удвічі менші, ніж у звичайних домашніх кішок - близько п'ятнадцяти сантиметрів в довжину, а вага не перевищує 1,4 кг.

В Британії кішок використовують для охорони харчових складів, зерносховищ та реліквій Британського музею від мишей. А в Австрії кішкам, які прослужили на охороні складів кілька років, призначається довічна пенсія у вигляді молока і м'яса.

Коти махають своїм хвостом, коли вагаються зробити той чи інший вибір. Наприклад, якщо кішка хоче вийти на вулицю, а там падає дощ. Як тільки вона вирішить залишиться удома, або ж вийде під дощ - хвіст негайно припинить розгойдуватися.

Домашні кішки єдині серед котячих, які здатні тримати хвіст при ходьбі вертикально. Всі дикі кішки тримають свої хвости горизонтально або між ногами. 

Немає коментарів:

Дописати коментар